Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Trnavčania budú na radnici protestovať proti výstavbe v Kamennom mlyne

Súkromný investor má záujem vystavať pre obyvateľov novej štvrte rodinných domov Za traťou chýbajúce obchody, parkovisko či čerpaciu stanicu. Trnava by tak prišla aj o poslednú rekreačnú zónu.

Trnava 19. septembra (TASR) – Už okolo 300 ľudí signovalo na webe petíciu proti plánovanej výstavbe občianskej vybavenosti v jedinej rekreačnej zóne Trnavy v Kamennom mlyne. Radnica zverejnila zámer zmeniť svoj územný plán kvôli záujmu súkromného investora vystavať pre obyvateľov novej štvrte rodinných domov Za traťou chýbajúce obchody, parkovisko či čerpaciu stanicu. Trnavčanom tento zámer však výrazne dvihol adrenalín a okrem petície chcú ísť protestovať s rapkáčmi pred zasadačku mestského zastupiteľstva, kde majú v utorok 25. septembra o veci rokovať mestskí poslanci.

Kamenný mlyn je posledným kompaktnejším kúskom zelene pre obyvateľov mesta, ktorý slúži na ich relax. V lokalite Za traťou, ktorá s územím Kamenného mlyna susedí, je v súčasnosti niečo vyše 200 rodinných domov a plánovaných je ďalších niekoľko sto. Vybavenosť pre ne by mala byť situovaná v ochrannom pásme oddychovej zóny. "Nechceme mať z Kamenného mlynu ďalšie nákupné centrum. Rovnako tam odmietame vybudovanie čerpacej stanice," píše sa v petícii. Signatári požadujú zmeniť územný plán v danom území na funkciu parkov a lesoparkov. Obracajú sa na zvolených zástupcov mesta, aby nespravili chybu, ktorá by mohla vážne poškodiť nielen súčasnú generáciu obyvateľov Trnavy.

Téma vzbudila pozornosť a na viacerých weboch sa v diskusiách objavili nelichotivé reakcie Trnavčanov na to, že súčasné vedenie mesta ustupuje záujmom miestnych investorských skupín v doteraz nevídanom rozsahu, a to bez ohľadu na priania obyvateľov Trnavy.