Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Ceny za internáty trnavskej Univerzity sv. Cyrila a Metoda porastú

Na archívnej snímke budova Univerzity Cyrila a Metoda v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V uplynulom akademickom roku požiadalo o ubytovanie na UCM 1115 študentov, pridelené bolo 732 študentom, čiže bolo uspokojených asi 80 percent oprávnených žiadateľov.

Trnava 12. júla (TASR) - Od siedmich do 15 eur mesačne budú v nasledujúcom akademickom roku priplácať za internátne ubytovanie študenti Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave. Škola vlastní alebo má v Trnave a v Piešťanoch zazmluvnených zhruba 700 lôžok, ich cena je závislá od kategórie ubytovania. Uviedla to pre TASR Jana Štefánková z oddelenia práce s verejnosťou UCM.

"V našom vlastnom študentskom domove (ŠD) v Trnave máme 224 lôžok, cena sa zvyšuje od júla z 50 eur na 80 eur za osobu a mesiac. Na zazmluvnenom ŠD Miloša Uhra je 300 lôžok, z pôvodnej sumy 65 eur ide cena na 70 až 80 eur. Na internáte na Sibírskej ulici máme zazmluvnených 50 lôžok, ich cena bude 66 eur až 68 eur oproti doterajším 61 eurám. V Piešťanoch máme 90 lôžok, tam ešte čakáme na vyjadrenie vlastníka, doteraz študenti platili za mesiac 50 eur," uviedla Štefánková. Oproti predchádzajúcemu akademickému roku je kapacita ubytovacích miest vyššia o 56, časť vznikla rekonštrukciou vlastného internátu a časť vyšším počtom v zmluvných zariadeniach.

V uplynulom akademickom roku požiadalo o ubytovanie na UCM 1115 študentov, pridelené bolo 732 študentom, čiže bolo uspokojených asi 80 percent oprávnených žiadateľov. V nasledujúcom roku škola predpokladá rovnaký vývoj.