Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Trnavskí kriminalisti vypátrali lupiča a viacnásobného vlamača

Ilustračné foto Foto: TASR

Za mreže môže ísť na tri až desať rokov.

Trnava 24. februára (TASR) - Trnavskí kriminalisti vypátrali muža, ktorý je podozrivý z lúpeže a piatich krádeží vlámaním. Už v minulosti trestaný 29-ročný Trnavčan skončil vo väzbe. Za mreže môže ísť na tri až desať rokov.

Lúpeže sa mal dopustiť 3. februára vo večerných hodinách, keď v Trnave na Okružnej ulici pristúpil zozadu k telefonujúcej žene. Z ruky jej vytrhol mobil a zároveň strhol aj kabelku, ktorú mala prevesenú cez rameno a krížom cez telo. O kabelku spolu zápasili, no pri silnejšom trhnutí páchateľom 47-ročná žena stratila rovnováhu a spadla na zem, pričom utrpela pomliaždeniny a bola jednorazovo ošetrená. Lúpežou jej vznikla škoda 100 eur. Informovala o tom dnes krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

"Od 6. februára do 15. februára mal obvinený spáchať ďalšie skutky, ku všetkým došlo v meste Trnava. Vlámal sa do baru, odkiaľ ukradol rôzne cigarety a pochutiny a tiež hotovosť 200 eur. Nasledujúci deň sa vlámal do pohostinstva na Prednádraží. Odtiaľ vzal elektroniku v hodnote 500 eur. O týždeň neskôr sa obvinený vlámal do predajne na Paulínskej ulici a odcudzil hotovosť 500 eur. Na Paulínsku sa vrátil aj nasledujúci deň, vlámal sa do predajne s oblečením a majiteľom ukradol pokladničku a notebook. Prázdnu pokladničku zahodil a notebook si uložil do blízkych kríkov," uviedla Kredatusová. Notebook plánoval muž predať, no prv než stačil zrealizovať obchod, notebook poškodil a tak ho napokon zahodil. "Asi po polhodine od tohto vlámania sa dostal do predajne na Dolných Baštách. Odtiaľ ukradol darčekové predmety v hodnote asi 470 eur," dodala hovorkyňa. Lúpežou a krádežami vlámaním spôsobil majiteľom škodu za približne 2600 eur.