Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Regióny

Trnavskí seniori sa môžu skamarátiť s dotykovými telefónmi a tabletmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Budú postupovať každý deň jednotlivými úlohami, ktoré im pomôžu osvojiť si zariadenie.

Trnava 8. júna (TASR) - Trnavskí seniori budú môcť počas letných mesiacov získať nové digitálne zručnosti. Prácu s dotykovým telefónom či tabletom im umožní lepšie zvládať program Smart Senior, 21-dňový tréningový denník, ktorý pripravila bratislavská Akadémia vzdelávania dospelých a seniorov - Kogneo a má záujem ho posunúť aj starším ľuďom do regiónov. Informovala o tom autorka projektu, PR akadémie Dagmar Brucková.

"Štúdie naznačujú, že ľudský mozog si v priemere vyžaduje približne 21 dní na osvojenie si nového návyku. Práve preto sme navrhli program v dĺžke 21 dní, aby sme seniorom pomohli natrvalo zlepšiť ich digitálne zručnosti a skamarátiť sa so svojím zariadením," uviedla. Stačí sa bezplatne zaregistrovať na stránke www.kogneo.org/smartsenior a na emailovú adresu im bude v priebehu júna doručený tréningový denník Smart Seniora v elektronickej podobe, ktorý si môžu následne vytlačiť. Budú postupovať každý deň jednotlivými úlohami, ktoré im pomôžu osvojiť si zariadenie. "Keďže digitálny svet je pre mnohých seniorov veľkou neznámou, v denníku hneď v úvode nájdu aj Slovník dotykov, ktorý ich oboznámi so základnými pojmami digitálneho jazyka," doplnila Brucková.

Akadémia plánuje informačné workshopy po krajských mestách, v Trnave sa uskutoční 12. júla od 10. hodiny v Lifestarter Space na Šrobárovej 6. "Seniorom lepšie vysvetlíme, o čom je program Smart Senior, pomôžeme im v prípade potreby nastaviť ich zariadenie, aby mohli začať trénovať a tiež od nás dostanú tlačenú verziu denníka," doplnila autorka projektu.