Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Trnavskí záchranári najčastejšie zasahovali pri dopravných nehodách

Foto: TASR/Štefán Puškáš

Pri akciách v 42. týždni nikto nezahynul. Príslušníci HaZZ zachránili 45 ľudí.

Trnava 22. októbra (TASR) - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) absolvovali v 42. týždni v Trnavskom kraji 56 výjazdov. Najčastejšie - 42-krát asistovali pri dopravných nehodách, 14 výjazdov mali k technickým zásahom a 11 k požiarom. Pri týchto udalostiach nikto neprišiel o život, zranenia utrpelo 28 ľudí, z nich 26 pri dopravných nehodách a dve osoby pri technických zásahoch. Informoval zastupujúci hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Martin Fulajtar.

Podľa jeho ďalších slov príslušníci HaZZ Trnavského kraja zachránili 45 ľudí, z nich 42 pri dopravných nehodách a tri osoby pri technických zásahoch. "Priame škody sme vyčíslil za 14.290 eur a uchránené hodnoty na 122.940 eur. Najväčšie škody vznikli pri požiaroch v okrese Skalica, najväčšie uchránené hodnoty boli v okrese Dunajská Streda," konštatoval s tým, že najviac zásahov (20) mali príslušníci HaZZ v okrese Trnava, po osem zásahov vykonali v okresoch Hlohovec a Dunajská Streda.

"Najčastejšie horeli v uplynulom týždni skládky odpadov, smetiská, kontajnery na odpadky a dopravné prostriedky," uzavrel Fulajtar.