Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Trnavský kraj dvom desiatkam stredoškolákov udelil štipendium

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V kategórii športových úspechov získal štipendium krasokorčuliar Adam Hagara zo Spojenej školy v Trnave. Je majstrom Slovenska, má za sebou úspech na Majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní.

Trnava 21. novembra (TASR) - Dvom desiatkam stredoškolákov udelil pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva Trnavský samosprávny kraj (TTSK) štipendiá. Ocenil ich za mimoriadne úspechy vo vedomostných olympiádach a športových súťažiach. Prevzali si ich v Trnave v priestoroch záhradnej čitárne v areáli Knižnice Juraja Fándlyho, informoval o tom odbor komunikácie TTSK.

Za úspechy vo vedomostných súťažiach získali 500-eurové štipendium okrem iných víťaz celoštátneho kola súťaže Mladý Európan Peter Michal z Gymnázia Vojtecha Mihálika zo Serede, Alexandra Hornáková z Gymnázia Jána Hollého v Trnave, úspešná v celoštátnom finále súťaže Hviezdoslavov Kubín i celoslovenskom kole v prednese v anglickom jazyku. Elise Mária Ábelová z Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch si prevzala štipendium za druhé miesto v celoštátnom kole olympiády v anglickom jazyku a za popredné umiestnenia v stredoškolskej odbornej činnosti.

"Cesta za úspechmi si vyžaduje talent, odhodlanie, zodpovedný prístup, ale aj plnohodnotné podmienky. Práve ich vytvorenie pre rozvoj mladých talentov je výzvou pre nás všetkých. Pre súkromný aj verejný sektor, ktorý môže zabrániť trvalému odlivu mozgov do zahraničia, prípadne vytvoriť dostatočnú motiváciu, aby sa mladé talenty vrátili späť na Slovensko. Ocenení študenti svojimi úspechmi, skúsenosťami, poznaním a ľudským i profesijným potenciálom tvoria príbeh nášho kraja i krajiny," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

V kategórii športových úspechov získal štipendium krasokorčuliar Adam Hagara zo Spojenej školy v Trnave. Je majstrom Slovenska, má za sebou úspech na Majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní. Študentka Spojenej školy v Holíči Nina Hanzalíková sa stala majsterkou sveta a Európy v športovej gymnastike. Štipendium si prevzala aj za prvé miesto v súťaži Slovakia Winter cup. Medzi štipendistami je aj Peter Strečanský zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch, ktorý je majstrom Slovenska vo veslovaní a na majstrovstvách sveta obsadil tretie miesto.