Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Trnavský kraj spustil registráciu na hackathon s témou dobrovoľníctva

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Pôjde o oblasti aktívnej podpory dobrovoľníctva, realizáciu vzdelávacích aktivít, vytvorenie dlhodobého dobrovoľníckeho programu, ale aj vybudovanie dostupných komunikačných kanálov.

Trnava 29. júla (TASR) - Vytváranie podmienok na rozvoj spoločnosti, regiónu i dobrovoľníctva je témou tretieho ročníka krajského 24-hodinového hackathonu Trnavského kraja, na ktorý v piatok (28. 7.) spustili registráciu. Bude sa konať v priestoroch zrekonštruovanej priemyselnej pamiatky Elektrárňa Piešťany 22. až 23. septembra, informoval predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič.

Akciu pripravuje krajská samospráva v spolupráci s Krajskou inovačnou a rozvojovou agentúrou (KIRA) a Dobrovoľníckym centrom Trnavského kraja. Víťaz získa finančnú odmenu 2500 eur a zároveň možnosť realizácie víťazného projektu vo výške maximálne 10.000 eur. Súťažiť môžu záujemcovia starší ako 18 rokov. Vlani na druhom ročníku, ktorý sa konal v Trnave, bola témou Podpora malých a stredných podnikateľov. Prihlásilo sa osem tímov a 25 účastníkov, usmerňovali ich 14 mentori z rôznych firiem a odvetví. Víťazstvo si odniesol tím Valec.

"Teraz vytvoríme príležitosť pre talentovaných inovátorov, marketérov a ďalších, ktorí majú chuť prispieť k pozitívnemu rozvoju kraja, ako aj ich budúcnosti. Uplynulé dva ročníky nám ukázali, že mladým ľuďom záleží na tom, v akom prostredí žijú a aké možnosti na rozvoj majú. Som presvedčený, že aj toto zadanie ich osloví a opäť budeme svedkami skvelých nápadov, ktoré finančne podporíme a spoločne premeníme do reality," uviedol Viskupič. Pôjde o oblasti aktívnej podpory dobrovoľníctva, realizáciu vzdelávacích aktivít, vytvorenie dlhodobého dobrovoľníckeho programu, ale aj vybudovanie dostupných komunikačných kanálov.