Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Kraj uvoľní 80 miest v parkovacom dome pri trnavskej poliklinike

Na archívnej snímke Jozef Viskupič, predseda TSK. Foto: TASR Martin Palkovič

TTSK doteraz, ako uviedol jeho predseda Jozef Viskupič, využíval parkovací dom pre svoje potreby a poskytoval miesta aj daňovému úradu a ďalším rezidentom.

Trnava 23. októbra (TASR) – Zhruba 80 parkovacích miest budú môcť do konca roka začať využívať návštevníci polikliniky, daňového úradu či Sociálnej poisťovne v Trnave. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) dá verejnosti k dispozícii svoj parkovací dom, ktorý je v susedstve všetkých týchto inštitúcií a ich návštevníci sa pravidelne stretávajú s problémom parkovania.

TTSK doteraz, ako uviedol jeho predseda Jozef Viskupič, využíval parkovací dom pre svoje potreby a poskytoval miesta aj daňovému úradu a ďalším rezidentom. "Sedemdesiat percent parkovacej plochy však bolo permanentne nevyužitých," konštatoval Viskupič. Svoju úlohu zohrával aj zhoršujúci sa stav objektu a podľa jeho slov nepochopiteľný prístup bývalého vedenia TTSK. "Namiesto toho, aby došlo k oprave dodávateľom stavby, vyviazal ho z tejto povinnosti a zaviazal subdodávateľa, čo bola nelikvidná firma," povedal Viskupič. Dielčie opravy na zatekajúcej streche nevydržali "ani prvý dážď".

TTSK sa rozhodol pre investíciu do zásadnej opravy strechy za 135.00 eur bez DPH, ktorú opravia na Slovensku ešte nepoužitou technológiou. Celková kapacita parkovacieho domu je nad 130 miest, verejnosti budú poskytnuté predovšetkým na streche objektu.

"S mestom Trnava vytvoríme mechanizmus, ktorý umožní využívanie parkovacieho domu verejnosťou v intenciách parkovania na ostatných verejných plochách," dodal Viskupič. Primátor Peter Bročka dodal, že v súčasnosti je pri poliklinike vybudované mestské parkovisko s viac ako 120 miestami, najmä v dopoludňajšej špičke možnosť parkovania na ďalších 80 miestach bude výraznou pomocou. Mechanizmus využívania a úhrad bude podľa neho už na rozhodnutí nového mestského zastupiteľstva po novembrových voľbách.