Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Trnavským stredoškolákom môže pomôcť výstava Kam na vysokú

Ilustračné foto Foto: TASR - Roman Hanc

Výstava bude mať reprízu v Prešove 2. a 3. februára, v Žiline 16. a 17. februára, v Banskej Bystrici 23. a 24. februára a v Trenčíne 8. a 9. marca.

Trnava 20. januára (TASR) – Najskôr v Trnave a postupne aj v Prešove, Žiline, Banskej Bystrici a Trenčíne sa uskutoční výstava, ktorá môže pomôcť končiacim stredoškolákom rozhodnúť sa o svojom ďalšom smerovaní. V utorok 26. a stredu 27. januára je pre nich podujatie s názvom Kam na vysokú pripravené v Mestskej športovej hale v Trnave. Dá priestor viac ako dvom desiatkam univerzít a vysokých škôl prezentovať svoje študijné programy potenciálnym záujemcom. Predstavia sa školy zo Slovenska, Čiech, Rakúska, Talianska a Nemecka.

Sú medzi nimi všetky tri vysoké školy v Trnave - Trnavská univerzita, Univerzita sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechnologická fakulta Slovenskej technickej univerzity. Tiež napríklad Technická univerzita v Košiciach, Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, ale tiež Bratislavská medzinárodná škola liberálnych štúdií, Česká zemědělská univerzita v Prahe, Anglo-americká vysoká škola v Prahe, University College Birmingham či University of New York in Prague. Súčasťou podujatia budú aj viaceré workshopy a ďalšie sprievodné podujatia.

Výstava bude mať reprízu v Prešove 2. a 3. februára, v Žiline 16. a 17. februára, v Banskej Bystrici 23. a 24. februára a v Trenčíne 8. a 9. marca. Organizátorom je ConsultSK Slovakia, s.r.o., ktorá nej informuje na svojom webe vystavytrnava.sk. Spoločnosť v októbri v Trnave pripravila aj druhý ročník pracovného veľtrhu Práca a kariéra a následne prvú výstavu pre končiacich žiakov základných škôl Kam na strednú.