Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Hasiči uhasili požiar v Oravskom centre mládeže

Hasiči ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na mieste zasahovali profesionálni hasiči z Námestova, Tvrdošína a Dolného Kubína, tiež dobrovoľní hasiči zo Suchej Hory, Lieska, Hladovky a Trstenej.

Trstená 24. októbra (TASR) - Dnešný rozsiahly požiar podkrovia v Oravskom centre mládeže v Trstenej sa hasičom po niekoľkých hodinách podarilo uhasiť. Na mieste udalosti je v tejto chvíli zisťovateľ príčin vzniku požiarov. TASR informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

"Požiar sa cez podkrovné priestory rozšíril aj do administratívnych priestorov, ubytovacieho zariadenia a čiastočne zasiahol drevené trámy kostola. Hasičom sa ho podarilo dostať pod kontrolu krátko pred 9.00 h, úplne ho zlikvidovali o hodinu a pol neskôr," uviedla s tým, že k požiaru strechy vyslali hasičov pred 6.00 h.

Na mieste udalosti podľa jej ďalších slov zasahovali profesionálni hasiči z Námestova, Tvrdošína a Dolného Kubína, tiež dobrovoľní hasiči zo Suchej Hory, Lieska, Hladovky a Trstenej. "Predbežne vzniknutú materiálnu škodu vyčíslil majiteľ objektu na 95.000 eur. Zásahom hasičov sa podarilo uchrániť majetok vo výške 300.000 až 400.000 eur," doplnila Farkasová. Pri požiari nedošlo k žiadnym zraneniam.