Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pastoračné centrum v Trstenej pozastavilo po požiari činnosť

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Predbežne vzniknutú materiálnu škodu vyčíslil majiteľ objektu na 95.000 eur, k celkovej vzniknutej škode sa však vyjadria odborníci.

Trstená 25. októbra (TASR) - Oravské centrum mládeže v Trstenej musí po veľkom pondelkovom (24.10.) požiari dočasne pozastaviť svoju činnosť. TASR o tom informovala Alžbeta Šutková z pastoračného centra.

"Naším cieľom je dať centrum do užívania mladým čo najskôr, preto v najbližších dňoch začneme s prácami na jeho obnovení. Zároveň ďakujeme za akúkoľvek pomoc," uviedol riaditeľ centra Ľuboš Laškoty. Rekonštrukciu však podľa neho výrazne komplikuje začínajúca sa zima. Predbežne vzniknutú materiálnu škodu vyčíslil majiteľ objektu na 95.000 eur, k celkovej vzniknutej škode sa však vyjadria odborníci.

Rozsiahly požiar spozorovali v skorých ranných hodinách obyvatelia susedných domov. V budove sa vtedy nachádzali štyri osoby, ktoré z horiacich priestorov odišli ešte pred príchodom hasičov. Požiar uhasila približne pol stovka hasičov až po niekoľkých hodinách. "Cez podkrovné priestory sa rozšíril aj do administratívnych priestorov, ubytovacieho zariadenia a čiastočne zasiahol drevené trámy kostola," informovala TASR Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Oravské centrum pre mládež je pastoračným centrom v mestskej časti Ústie nad Priehradou v Trstenej. Venuje sa najmä mládeži, vytvára priestor pre službu dobrovoľníkov, zabezpečuje vzdelávanie a duchovnú formáciu a takisto je vyhľadávaným rekreačným centrom.