Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Pekáreň v Trstíne asi niekto podpálil

V noci na nedeľu 1. marca 2015 hasili trnavskí hasiči rozsiahly požiar pekárne v Trstíne v okrese Trnava. Horela výrobná hala prevádzky, zasiahnutá bola plocha približne 22 krát 21 metrov. Foto: TASR/KR HaZZ v Trnave

Požiar sa šíril zo štyroch ohnísk v rôznych častiach budovy.

Trstín 2. marca (TASR) – V noci na nedeľu 1. marca hasili trnavskí hasiči rozsiahly požiar pekárne v Trstíne v okrese Trnava. Horela výrobná hala prevádzky, zasiahnutá bola plocha približne 22 krát 21 metrov. Požiar sa šíril zo štyroch ohnísk v rôznych častiach budovy. Likvidácia požiaru sa robila počas postupného rozoberania stropnej konštrukcie vo výrobnej hale, aby sa predišlo jeho šíreniu na strechu.

"Príčinou vzniku požiaru bolo s najväčšou pravdepodobnosťou úmyselné zapálenie neznámou osobou," konštatoval dnes krajský hovorca hasičov v Trnave Tomáš Bílik.

Požiar v pekárni.
Foto: TASR


Priama materiálna škoda bola predbežne vyčíslená na 80.000 eur, hodnota uchráneného majetku na 200.000 eur. Na mieste udalosti zasahovalo 10 hasičov z Trnavy s piatimi kusmi hasičskej techniky a päť dobrovoľných hasičov z Trstína s jedným kusom hasičskej techniky. V dôsledku požiaru neutrpeli zranenia žiadne osoby.