Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Regióny

O envirogrant Trenčianskeho kraja bude možné požiadať elektronicky

Na archívnej snímke z 10. novembra 2020 predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Zjednodušujeme systém žiadania o financie z grantu Zelené oči. Vybrali sme softvér, ktorý bude manažovať elektronické podávanie žiadostí, uviedol predseda TSK Jaroslav Baška.

Trenčín 13. decembra (TASR) – Požiadať o grant z Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v rámci projektu Zelené oči bude možné v budúcom roku elektronicky. Umožní to rozhodnutie poslancov Zastupiteľstva TSK, ktorí na novembrovom zasadnutí odsúhlasili aj ďalšie zmeny.

Ako informovala Barbora Jánošková z komunikačného oddelenia Úradu TSK, rozpočet zeleného grantového programu TSK na rok 2022 zostal nezmenený vo výške 80.000 eur. Okrem nového spôsobu podávania žiadostí o grant s použitím elektronického občianskeho preukazu alebo bez neho sa skrátilo obdobie na podávanie žiadostí z 31. augusta na 31. mája príslušného kalendárneho roka.

Tri hodnotiace kolá budú mať po novom uzávierky 31. januára, 31. marca a 31. mája. Novým všeobecne záväzným nariadením (VZN) sa upravuje použitie dotácie, spôsob predkladania záverečnej správy a vyúčtovania grantu, do VZN tiež doplnili akceptovateľné náklady.

„Zjednodušujeme systém žiadania o financie z grantu Zelené oči. Vybrali sme softvér, ktorý bude manažovať elektronické podávanie žiadostí,“ doplnil predseda TSK Jaroslav Baška.