Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Na trnavských stredných školách rastie záujem o odbor zdravotná sestra

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

V tejto oblasti spoľahlivo funguje aj duálne vzdelávanie, v rámci ktorého študenti absolvujú praktickú časť vo farmaceutickej firme Saneca Pharma v Hlohovci, uviedla Sklárčiková.

Trnava 10. marca (TASR) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) zvýšil pre nasledujúci školský rok na svojich stredných školách počty prváckych miest v odbore zdravotná sestra. Je to reakcia na výsledky predbežného zisťovania záujmu deviatakov o stredoškolské štúdium. Informovala o tom Tatiana Sklárčiková z oddelenia správy výkonu škôl a školských zariadení Úradu TTSK.

Podľa jej vyjadrenia záujem stúpa aj o odbory biotechnológia a farmakológia, čo môže mať takisto súvis so súčasnou pandémiou. "V tejto oblasti spoľahlivo funguje aj duálne vzdelávanie, v rámci ktorého študenti absolvujú praktickú časť vo farmaceutickej firme Saneca Pharma v Hlohovci," uviedla Sklárčiková.

Podľa zistení pri výbere strednej školy má u žiakov posledných ročníkov základných škôl veľký význam vzdialenosť školy od bydliska, ale aj to, či sa na danú školu hlási aj spolužiak a aké benefity škola ponúka. Záujem o konkrétny odbor pri rozhodovaní zaváži u menej ako polovice žiakov.