Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Turisti hľadajú ochladenie v akvaparku i na Chopku

Aquapark Tatralandia v Liptovskom Mikuláši Foto: TASR/Martin Kubeš

Počas extrémne horúceho leta aquaparky registrujú väčší záujem tuzemských i zahraničných turistov.

Liptovský Mikuláš 11. augusta (TASR) – V týchto tropických letných dňoch hľadajú turistickí návštevníci okolia Liptovského Mikuláša vo zvýšenej miere ochladenie v tamojšom Aquaparku Tatralandia. Zvýšený nápor zaznamenávajú aj vysokohorské chodníky na hrebeni Nízkych Tatier, kde je napoludnie citeľne chladnejšie ako v nižších polohách.

"Počas tohto extrémne horúceho leta registrujeme väčší záujem tuzemských i zahraničných turistov o osvieženie v celkom 14 bazénoch a v mnohých ďalších vodných atrakciách, ktoré ponúka tento akvapark," informovala TASR Zuzana Fabianová, hovorkyňa najväčšieho prevádzkovateľa tatranských horských stredísk, spoločnosti Tatry mountain resorts.

Vynikajúce osvieženie poskytuje podľa nej až 26 adrenalínových toboganov či jedinečná surfovacia vlna. "Príjemne schladiť sa môžu aj vo veternom tuneli alebo v klimatizovanej prímorskej reštaurácii. Na vrchol Chopka, kde je cez deň menej ako 15 stupňov Celzia, sa dá pohodlne dostať lanovkami zo severnej i južnej strany," dodala Fabianová.