Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Turistické organizácie Záhorie a Kopanice sa spojili

Holíčsky kaštieľ. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Predsedom sa stal primátor Holíča Zdenko Čambal.

Holíč 6. marca (TASR) - Do Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie a Kopanice spojili svoje sily a kapacity dve susediace organizácie, venujúce sa propagácii daných regiónov. Predsedom sa stal primátor Holíča Zdenko Čambal. Informovala o tom OOCR Záhorie na svojom webe.

"Vznik spoločnej OOCR predstavuje prirodzené spojenie dvoch geograficky a kultúrne prepojených regiónov. Cesta k spolupráci sa začala v roku 2021, keď sa členom OOCR Záhorie stalo mesto Brezová pod Bradlom. Minulý rok prejavili záujem o spoluprácu aj mesto Myjava a obce Chvojnica, Podkylava a Vrbovce," uvádza.

"Záhorie a Kopanice spája mnoho spoločného. V niektorých prihraničných obciach sa ani miestni obyvatelia nevedia zhodnúť, ku ktorému regiónu patria. Bolo teda prirodzené, že sme sa rozhodli spojiť sily a spoločne pracovať na zlepšení cestovného ruchu," uviedol Čambal. Región Kopaníc je podľa primátora Myjavy Ľubomíra Halabrína známy svojimi prírodnými scenériami, ktoré sú vyhľadávanými pešími i cykloturistami. "Čoraz častejšie tu stretneme aj jazdcov na koňoch. V gastronómii máme špeciality, ktoré nám môžu závidieť široko-ďaleko, či už sú to kapustníky, tradičné slivkové jedlá alebo zabíjačkové špeciality. A nesmieme zabudnúť na našu slivovicu, ktorá vhodne doplní ponuku kvalitných vín zo Záhoria," propagoval primátor región Kopaníc.