Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Mesto Žilina založí Združenie obcí Rajecká cyklotrasa

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mesto informovalo, že v súčasnosti sa robí konanie pre územné rozhodnutie na stavbu Rajecká cyklotrasa.

Žilina 5. novembra (TASR) – Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline podporili na poslednom zasadnutí zámer mesta založiť Združenie obcí Rajecká cyklotrasa, ktorého účelom je vybudovanie cyklistickej trasy spájajúcej Žilinu a Rajecké Teplice cez obce Lietavská Lúčka a Porúbka. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Združenie bude podľa neho financované z členských príspevkov jednotlivých členov, darov či mimoriadnych vkladov. "Výška príspevkov jednotlivých členov sa bude odvíjať od počtu obyvateľov členskej obce vždy k 31. decembru predchádzajúceho roka. Pre rok 2018 bol určený príspevok na jedného obyvateľa v sume 2,084 eura, čo pre mesto Žilina predstavuje príspevok na rok 2018 vo výške 168.900 eur, počet obyvateľov k 31.12.2016 bol v Žiline 81.041," uviedol hovorca mesta Žilina.

Doplnil, že v súčasnosti sa robí konanie pre územné rozhodnutie na stavbu Rajecká cyklotrasa. "Celkové predpokladané náklady na výstavbu Rajeckej cyklomagistrály, ktorá bude dlhá približne 14.411 metrov, sú vo výške 8,5 milióna eur. Hlavná cyklotrasa sa začína pri železničnej stanici Žilina – Záriečie, pokračuje pozdĺž areálu kasární a železnice, končí na Staničnej ulici pri autobusovej a železničnej stanici v Rajeckých Tepliciach. Cyklotrasa bude križovať vodné toky, pre ich prekonanie vybuduje zhotoviteľ lávky," dodal Čorba.