Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Litmanovej spustili lyžovačku, ale aj trate pre bežeckých lyžiarov

Ilustračná snímka Foto: TASR

Ako uviedol Ľubomír Cintula z lyžiarskeho areálu, podmienky na svahu sú veľmi dobré a na zjazdovkách sa nachádza okolo 40 centimetrov snehu.

Litmanová 6. decembra (TASR) – Začiatkom decembra spustili lyžovačku aj v lyžiarskom stredisku Fakľovka v Litmanovej v okrese Stará Ľubovňa. Ako pre TASR uviedol Ľubomír Cintula z lyžiarskeho areálu, podmienky na svahu sú veľmi dobré a na zjazdovkách sa nachádza okolo 40 centimetrov snehu.

Mrazivé počasie využívajú prevádzkovatelia na intenzívne technické zasnežovanie. "Sezónu sme začali v sobotu (3. 12.), pričom stále ďalej zasnežujeme. Oddnes budú v prevádzke dva vleky," priblížil Cintula. Podľa jeho ďalších slov bude dnes na zjazdovke prebiehať Mikulášske večerné lyžovanie.

V lyžiarskom stredisku sa nachádza aj 12 kilometrov udržiavaných tratí pre bežeckých lyžiarov. Cintula uviedol, že sezóna sa začala už aj pre milovníkov tohto zimného športu. "Máme tu 25 centimetrov prírodného snehu, bežeckí lyžiari už môžu využívať areál," informoval.

Lyžiarske stredisko Fakľovka sa nachádza pri obci Litmanová, desať kilometrov od Starej Ľubovne. Lyžiari tu môžu využívať sklony a profily zjazdových tratí v nadmorskej výške od 690 do 920 metrov. K dispozícii je päť vlekov.