Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Nadšencov na horských bicykloch čaká hromadný zjazd z Chopka

Ilustračná snímka Foto: TASR/Oliver Ondráš

Sprievodný program Bajkovačky v Jasnej prinesie v sobotu 3. septembra detský slalom na bicykloch či outdoorovú trial show.

Liptovský Mikuláš 24. augusta (TASR) - Zjazdári na horských bicykloch absolvujú v Demänovskej doline na záver letných prázdnin hromadný zjazd z Chopka (2004 m n. m.) na údolnú stanicu Záhradky (1028 m n. m.) za čo najkratší čas. Sprievodný program Bajkovačky v Jasnej prinesie v sobotu 3. septembra detský slalom na bicykloch či outdoorovú trial show.

"Podujatie dá pomyselnú bodku za letným cyklo-šantením pod druhým najvyšším kopcom Nízkych Tatier. Najatraktívnejšia časť akcie bude súťaž Bomby z Chopku. Ide o hromadný zjazd z vrcholovej stanice Chopok. Pred rokom, na prvom ročníku, sa podarilo dosiahnuť výborný čas zjazdu 4 minúty a 58 sekúnd," povedala Sylvia Artzová, marketingová riaditeľka zo strediska Jasná. Fanúšikov adrenalínu zaujme podľa nej súťaž Ride & Fly v skokoch do diaľky.

Podľa riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Dariny Bartkovej sú pýchou liptovského regiónu hory. "Práve preto vždy radi podporujeme podujatia, ktoré vedú deti k športu a láske k prírode," vysvetlila. Ako ďalej doplnila, s koncom prázdnin sa cyklistická a turistická sezóna v Jasnej nekončí.