Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Túžite po kúpalisku s morskou vodou? Príďte do tohto slovenského mesta

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Mestu sa podarilo sprevádzkovať schátralé mestské kúpalisko, ktoré bolo viac ako desať rokov zatvorené.

Kežmarok 23. júna (TASR) - Brány zrekonštruovaného letného kúpaliska v Kežmarku sa pre prvých návštevníkov otvoria v sobotu 1. júla. K dispozícii budú dva bazény so slanou morskou vodou.

Mestu sa podarilo sprevádzkovať schátralé mestské kúpalisko, ktoré bolo viac ako desať rokov zatvorené. Oficiálne otvorenie sa uskutoční 29. júna, pre verejnosť sa brány otvoria v prvý deň školských prázdnin, teda 1. júla. Ceny vstupného, ktoré schválili poslanci mestského zastupiteľstva v Kežmarku na svojom štvrtkovom (22.6.) zasadnutí, bude zverejnené na internetovej stránke mesta. Výška vstupného sa podľa slov komunikačnej manažérky mesta Zuzany Šlosárovej bude líšiť pre držiteľov mestskej karty a pre obyvateľov s trvalým pobytom v Kežmarku a pre návštevníkov z iných miest a obcí.

"Chceme, aby kúpalisko slúžilo predovšetkým Kežmarčanom. Pri jeho otvorení plánujeme spustiť aj mestskú zľavovú kartu. Postupne do nej zapracujeme ďalšie výhody. Úprimne sa teším, že sa po 12 rokoch do mesta vráti možnosť letného kúpania," uviedol primátor Kežmarku Ján Ferenčák. Na komplexnú rekonštrukciu letného kúpaliska bolo vyčlenených 545.000 eur.

Plocha oploteného areálu predstavuje 5504 štvorcových metrov. Relaxovať sa dá v dvoch bazénoch so slanou morskou vodou. Morská soľ pochádza z chorvátskeho ostrova Pag. Pre deti je určený menší bazén s plochou 36 štvorcových metrov s hĺbkou vody v bazéne 40 centimetrov. Teplota vody je 35 stupňov Celzia a napúšťať sa bude počas sezóny raz za mesiac. "Veľký bazén má vodnú plochu 628,5 štvorcových metrov a hĺbku 1,4 metra. Teplota vody sa tam pohybuje od 20 do 28 stupňov Celzia," povedala Šlosárová. Kapacita komplexu je koncipovaná pre 300 osôb.