Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Tvorivé prázdniny v Považskej Bystrici prilákali desiatky záujemcov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Remiaš

Na dvojdňovom podujatí sa podľa nej zúčastnilo viac ako 70 osôb, z toho 53 detí. O podujatie prejavili záujem rodičia a deti z mesta Považská Bystrica i blízkeho okolia.

Považská Bystrica 21. februára (TASR) - Stráviť deťom z Považskej Bystrice a okolia dve prázdninové dopoludnia tvorivým spôsobom umožnilo Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici v rámci podujatia Tvorivé prázdniny. Informovala o tom riaditeľka múzea Petronela Rágulová.

"Pracovníci múzea pod vedením výtvarníčky a animátorky pripravili pre deti pestré tvorivé dielne. Dievčatá i chlapci mali možnosť vyrobiť si drevené dekorácie s jarnou tematikou, ozdobné búdky, medené kvety, papierové lesné divadlo, pohyblivé zvieratká z papiera či kvety vypletané vlnou," priblížila riaditeľka.

Na dvojdňovom podujatí (19. - 20. 2.) sa podľa nej zúčastnilo viac ako 70 osôb, z toho 53 detí. O podujatie prejavili záujem rodičia a deti z mesta Považská Bystrica i blízkeho okolia, Tvorivé prázdniny prilákali aj 11 detí z detského domova v Bytči. Materiál na tvorivé aktivity pre deti kúpili s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja.