Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Uhler a Káčer: Parkovacia politika by sa mala vrátiť úplne na začiatok

Mesiac v Bratislave, ilustračné foto relácie Tablet.TV. Foto: TABLET.TV

Poslanci MsZ J. Uhler a J. Káčer o parkovacej politike a aktuálnych opravách ciest.

Bratislava 6. júna (TABLET.TV) – Regulácia parkovania v hlavnom meste by sa mala vrátiť k svojej pôvodnej filozofii jednotných zásad pre celé mesto. V diskusii Mesiac v Bratislave sa na tom zhodli poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) Jozef Uhler (Klub nezávislých poslancov) a Juraj Káčer (Otvorený klub). Obaja pritom poukazujú na fakt, že navrhované zásady parkovacej politiky vyústili do podoby, ktorá poriadok v parkovaní neprinesie.

“Tie pravidlá sú tak okresané, že sa síce zachovala určitá regulácia voči mimobratislavským, no chýbajú potrebné regulatívy, ktoré je potrebné zaviesť aj pre obyvateľov Bratislavy,“ argumentuje Jozef Uhler a navrhuje vrátiť sa do začiatkov príprav parkovacej politiky v roku 2011. Káčer je presvedčený, že aj keď sa zavedenie regulácie parkovania takto posunie minimálne o niekoľko mesiacov, nebude to negatívom. „Radšej prijať všeobecne dobré riešenie o niečo neskôr, ako riešenie, ktoré spôsobí škody a bude vyvolávať napätie,“ skonštatoval.

V diskusii sa poslanci venujú aj tohtoročným masívnym opravám ciest v Bratislave. Konštatujú, že je to daň za niekoľkoročný investičný dlh. “Nemožno spochybňovať, že je to potrebné urobiť, netreba však zabúdať na systémovosť a komplexnosť riešení,” zdôrazňujú.

Pozrite si reláciu MESIAC V BRATISLAVE s modeátorom Erikom Maderom.