Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

UKF pripravila Deň otvorených dverí,študenti spravili propagačné video

Ilustračné foto. Foto: TASR/F.Iván

Uchádzači o štúdium a verejnosť budú mať príležitosť voľne a nezáväzne si prezrieť priestory univerzity, ako aj možnosť oboznámiť sa s jej štruktúrou a aktivitami.

Nitra 16. februára (TASR) – Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre pripravila pre študentov stredných škôl Deň otvorených dverí. Uskutoční sa vo štvrtok 19. februára. Uchádzači o štúdium a verejnosť budú mať príležitosť voľne a nezáväzne si prezrieť priestory univerzity, ako aj možnosť oboznámiť sa s jej štruktúrou a aktivitami. "Na všetkých piatich fakultách sa záujemcovia o štúdium budú môcť oboznámiť so systémom výučby a pozrieť si výučbové, výskumné, technologické a knižničné priestory fakúlt spojené s odborným výkladom," informovala Jana Krajčovičová z UKF.

Fakulta prírodných vied, Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva, Fakulta stredoeurópskych štúdií, Filozofická fakulta a Pedagogická fakulta poskytnú záujemcom informácie o študijných programoch, podmienkach prijímacieho konania a dôležitých termínoch. Uchádzači o štúdium získajú informácie o možnostiach semestrálneho študijného pobytu v zahraničí, o spolupráci katedier s domácimi a zahraničnými inštitúciami či o uplatnení absolventov jednotlivých študijných programov realizovaných univerzitou.

V súčasnosti sa jednotlivé školy prezentujú čoraz populárnejšími pozvánkami, najmä videoprezentáciami. Umiestňujú ich na sociálne siete, kde je veľká pravdepodobnosť, že si ich súčasní maturanti pozrú. Obľúbené sú rôzne hrané klipy, prezentácie pracovísk, ale aj jednoduché prezentácie či odkazy na stránky jednotlivých univerzít, vysokých škôl a fakúlt. Študenti Mediálneho centra Filozofickej fakulty (FF) UKF zvolili vo svojom videu formu oslovenia maturantov prostredníctvom výpovedí prvákov, ktorí sa pred rokom rozhodovali, kam pôjdu po skončení stredných škôl. "Táto forma sa nám zdala byť najvhodnejšia, pretože maturantom sa prihovárajú ich rovesníci, ktorí pred rokom boli ešte stredoškoláci," informoval spolutvorca videa Marek Čabák, študent 2. ročníka magisterského štúdia žurnalistiky na FF UKF v Nitre. Krátke video je zostavené z výpovedí jednotlivých študentov a dotvorené ilustračnými zábermi z jednotlivých pracovísk FF UKF a niekoľkými zábermi Nitry. Ponúka pohľad nielen na štúdium, ale predstavuje aj zmysluplné aktivity, ktoré dopĺňajú život študentov na fakulte.