Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Ukrajincovi objavili v aute pašované cigarety, celkovo 24.500 kusov

Ilustračné foto Foto: TASR/CÚ Michalovce

Vodičovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody od šiestich mesiacov do piatich rokov.

Ubľa 4. marca (TASR) - Pašované cigarety v počte 24.500 kusov zaistili v utorok (3.3.) príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (FS) SR na hraničnom priechode Ubľa - Malyj Bereznyj. Únik na spotrebnej dani vyčíslili na 3330,43 eura.

Ako informovala hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková, ukrajinské cigarety, na ktorých chýbali slovenské kontrolné známky, ukrývalo motorové vozidlo s michalovským evidenčným číslom. Auto riadil Ukrajinec, ktorý s ním chcel vstúpiť na územie Slovenska.

Prítomnosť tabakových výrobkov v dutinách auta potvrdil služobný pes, ktorý asistoval pri kontrole vozidla spolu so psovodom. Vodič po výzve colníkov, aby dobrovoľne vydal pašovaný tovar, priznal, že v dutinách vozidla ukrýva 100 kartónov cigariet.

V súvislosti s týmto prípadom začal vyšetrovateľ Kriminálneho úradu FS trestné stíhanie. Vodič je podozrivý zo spáchania trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru, za čo mu hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody od šiestich mesiacov do piatich rokov. Ukrajinca umiestnili do cely predbežného zadržania.

"Spotrebiteľské balenia cigariet boli odovzdané Colnému úradu Michalovce za účelom ich zabezpečenia a následného uskladnenia. Vyšetrovateľ FS zaistil aj motorové vozidlo, ktorým boli cigarety prepravované, pretože bolo vybavené špeciálne vybudovaným úkrytom pre nelegálnu prepravu tovaru," uzavrela Macíková.