Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Uličku remesiel v Košiciach rozžiaria sviečky a lampióny

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Mesto rozsvieti tisíc lampiónov a sviečok, atmosféru dotvorí príjemná hudba.

Košice 6. októbra (TASR) – Už dnes sa na Hrnčiarskej ulici, pri Miklušovej väznici v Košiciach, uskutoční podujatie pod názvom Candle night – Sviečková noc na Uličke remesiel, ktoré pripravila nezisková organizácia Košice región umenia a kultúry (KRUK).

Atmosféru dotvorí hudba

„Program sa začne o 19.00 h na rohu uličky remesiel a námestíčka. Diváci sa môžu tešiť na 1000 lampiónov a sviečok, ktoré budú rozmiestnené po celom námestíčku. Atmosféru dotvorí príjemná hudba,“ sľubuje organizátorka podujatia, projektová manažérka KRUK Miroslava Poklembová.

Dodala, že v tomto hektickom uponáhľanom čase pripravili program, pri ktorom návštevníci zabudnú na každodenný stres. Pokojná atmosféra priláka každého Košičana. Podujatie je sprievodným podujatím projektu Košice 2013 Biela noc - Nuit Blanche.

„Podujatie Candle night na Uličke remesiel je súčasťou projektu Prechádzky uličkou remesiel, ktorý je podporený Ministerstvom kultúry SR. Príprava a realizácia týchto podujatí je v súlade s aktivitami EHMK 2013. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá,“ doplnila Poklembová.