Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Univerzitná nemocnica Bratislava čelí vyše dvojmiliónovej exekúcii

Vstup na Kliniku pneumológie a ftizeológie I. Slovenskej zdravotníckej univerzity (SZU) a Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) v Ružinove, foto z archívu. Foto: TASR - Michal Svítok

UNB podľa hovorkyne aj z tohto dôvodu pristúpila k účtovnému a technickému auditu.

Bratislava 11. februára (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB), ktorá čelí vyše dvojmiliónovej exekúcii, sa obrátila na exekútorský úrad s návrhom na jej zrušenie. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa UNB Petra Lániková. Ubezpečila, že zdravotná starostlivosť pre pacientov je plne zabezpečená.

Exekútorský úrad by mal návrh postúpiť na príslušný súd. Exekúcia sa týka najmä nesplatenej časti úrokov vyplývajúcich zo záväzkov predchádzajúceho vedenia nemocnice. UNB podľa hovorkyne aj z tohto dôvodu pristúpila k účtovnému a technickému auditu.

Exekúcia sa týka schváleného súdneho zmieru medzi BFF Central Europe a UNB zo 7. novembra 2017. UNB sa v ňom zaviazala zaplatiť v 46 pravidelných splátkach istinu vo výške 6.175.015 eur. "Predmetom exekučného konania je nesplatená časť úrokov z omeškania a posledná splátka," spresnil pre TASR hovorca Krajského súdu Banská Bystrica Vladimír Černota.