Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

UNB spúšťa terapeutickú komunikáciu na gastroenterologickej klinike

Na snímke vchod do Univerzitnej nemocnice Bratislava, archívna snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Úvodom do vzdelávacieho projektu budú brožúry o prevencii rakoviny hrubého čreva a konečníka, ktoré budú pacienti dostávať po príchode na kliniku.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) spúšťa na Gastroenterologickej klinike Slovenskej zdravotníckej univerzity a UNB od nového roku pilotný projekt terapeutickej cielenej komunikácie. Jeho cieľom je edukovať pacientov pri dôležitých preventívnych programoch a rovnako aj pomôcť zdravotníkom pri práci s pacientom.

Úvodom do vzdelávacieho projektu budú brožúry o prevencii rakoviny hrubého čreva a konečníka, ktoré budú pacienti dostávať po príchode na kliniku. Prednosta Gastroenterologickej kliniky SZU a UNB Ladislav Kužela poukázal na dôležitosť správneho stravovania.

"Skutočnosť, že strava môže ovplyvniť zdravie každého jednotlivca, je v súčasnosti uznávaná poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti na celom svete, preto si nesmierne vážim, že tieto poznatky môžeme začať ako prví komunikovať širokej verejnosti práve na našej klinike," skonštatoval.

Kužela avizuje, že v rámci projektu pripravujú aj ďalšie aktivity. "V týchto brožúrkových aktivitách budeme pokračovať z pohľadu najvýznamnejších a najčastejších gastroenterologických ochorení," priblížil s tým, že zameriavať sa budú napríklad na refluxovú či divertikulárnu chorobu.

Projekt ocenil aj generálny riaditeľ UNB Alexander Mayer. "Okrem moderných poznatkov súčasnej doby, technického pokroku či excelentných možnostiach liečby by absolútnou súčasťou mala byť aj vhodná komunikácia nás zdravotníkov smerom k pacientom. Každý jeden pacient musí byť pre nás zdravotníkov najvyššia priorita," dodal.