Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

Univerzita Komenského eviduje cez Erasmus+ 77 zahraničných študentov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Hovorkyňa najväčšej a najstaršej slovenskej univerzity potvrdila, že súčasné počty študentov sú približne o polovicu nižšie ako zvyčajne.

Bratislava 14. marca (TASR) - Na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave evidujú v letnom semestri cez program Erasmus+ 77 študentov zo zahraničia. TASR to potvrdila hovorkyňa univerzity Lenka Miller.

Z počtu 77 zahraničných študentov je 54, ktorí sú na Slovensku a 23 ich študuje on-line z domu. "Najviac študentov máme zo Španielska, Francúzska a Talianska," priblížila hovorkyňa najväčšej a najstaršej slovenskej univerzity.

V zahraničí je na mobilite 106 študentov UK, z toho šesť študuje on-line z domu. "Najobľúbenejšie krajiny sú Česká republika, Nemecko, Portugalsko a Španielsko," povedala Miller.

Hovorkyňa najväčšej a najstaršej slovenskej univerzity potvrdila, že súčasné počty študentov sú približne o polovicu nižšie ako zvyčajne. "Na budúci akademický rok však máme prihlásený výrazne vyšší počet študentov," povedala Miller. Ako dodala, študenti záujem o mobilitu nestrácajú, iba ju pre pandémiu nového koronavírusu odkladajú.