Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Trnavská UCM pripravila konferenciu o digitálnych hrách

Fakulta masmediálnej komunikácie UCM v Trnave Foto: Facebook FMK UCM v Trnave

Podujatie organizuje Fakulta masmediálnej komunikácie UCM ako jednu z mnohých aktivít súvisiacich s jej najnovším študijným odborom zameraným na digitálne hry.

Trnava 25. septembra (TASR/Teraz.sk) – Odborníci z oblasti digitálnych hier a herných štúdií sa stretnú v dňoch 28.-30. septembra na pôde Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave na medzinárodnej konferencii, venovanej životu a životnosti hier v súčasnosti. Súčasťou programu sú aj workshopy zamerané na monštruóznosť v hrách a vývoj herného trhu v postsocialistických krajinách.

Podujatie organizuje Fakulta masmediálnej komunikácie UCM ako jednu z mnohých aktivít súvisiacich s jej najnovším študijným odborom zameraným na digitálne hry. Cieľom je integrovať odborníkov a študentov z oblasti herných štúdií v strednej a východnej Európe a ponúknuť platformu pre akademickú spoluprácu a zdieľanie medzinárodných skúseností.

"Digitálne hry sú prepojené s najmodernejšími technológiami svojej doby, ktorá dramaticky urýchľuje ich zastarávanie. Táto skutočnosť vyvoláva veľa dôležitých otázok, na ktoré budeme spoločne hľadať odpovede," uviedol vedúci katedry digitálnych hier Slavomír Magál. Po skončení konferencie sa uskutoční koncert poľského dua Yerzmyey&Pin, ktoré vo svojej audiovizuálnej show predvedie hudobné vystúpenie.

Informoval Peter Krajčovič z PR kabinetu UCM.