Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Univerzitná nemocnica v Košiciach rozširuje opatrenia proti osýpkam

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

UNLP Košice zabezpečí očkovanie proti osýpkam svojim zdravotníckym zamestnancom bezplatne.

Košice 23. júla (TASR) – Opatrenia proti osýpkam rozširuje aj Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach. „V našej nemocnici pripravujeme prehľady očkovacieho statusu, respektíve prekonania osýpok u zdravotníckych pracovníkov na všetkých svojich oddeleniach a klinikách, a to aj nad rámec usmernenia hlavného hygienika Slovenskej republiky,“ povedala pre TASR hovorkyňa UNLP v Košiciach Ivana Stašková.

Ako ďalej informovala, UNLP Košice zabezpečí očkovanie proti osýpkam svojim zdravotníckym zamestnancom bezplatne. „Očkovanie odporúčame najmä tým zdravotníckym zamestnancom, ktorí ochorenie neprekonali, respektíve neboli očkovaní štandardne dvomi dávkami vakcíny. Zároveň poskytneme možnosť nechať sa preočkovať aj v prípade vlastného záujmu či rozhodnutia zamestnanca,“ spresnila s tým, že túto možnosť už časť zamestnancov využila.

„V prípade objavenia sa pacientov s osýpkami hospitalizovaných v rámci UNLP Košice, zhoršovania sa epidemiologickej situácie vo výskyte osýpok a v prípade nových informácií či pokynov v predmetnej oblasti, budeme realizovať aj ďalšie kroky a nariadené opatrenia orgánmi štátnej správy,“ dodala Stašková.

Podľa jej slov UNLP Košice v danej veci spolupracuje s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach a komunikuje aj s ďalšími zdravotníckymi zariadeniami, a to s Detskou fakultnou nemocnicou (DFN) v Košiciach a Fakultnou nemocnicou J.A. Reimana v Prešove.