Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Univerzitu tretieho veku na SPU absolvovalo vyše 2700 seniorov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V akademickom roku 2016/2017 študovalo na Univerzite tretieho veku na nitrianskej SPU 76 seniorov

Nitra 23. júna (TASR) - Slávnostnou promóciou v Aule Maxima Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre (SPU) ukončili svoje štúdium absolventi Univerzity tretieho veku. Odovzdávanie osvedčení o absolvovaní vzdelávacích programov ďalšieho vzdelávania na Univerzite tretieho veku sa konalo na základe úspešne zložených záverečných skúšok na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva a na Fakulte ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre.

V akademickom roku 2016/2017 študovalo na Univerzite tretieho veku na nitrianskej SPU 76 seniorov. „Osvedčenie si prevzalo 46 z nich, ostatní pokračujú v štúdiu,“ informovala hovorkyňa univerzity Renáta Chosraviová. V trojročných vzdelávacích programoch ukončilo štúdium deväť absolventov v programe záhradníctvo, sedem v programe účtovníctvo. Dvojročný vzdelávací program anglický jazyk ukončilo sedem absolventov, jednoročný vzdelávací program viazanie a aranžovanie kvetín ukončilo 23 absolventov.

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre patrí na Slovensku k univerzitám, ktoré najdlhšie realizujú Univerzitu tretieho veku a je tiež dlhoročným aktívnym členom Asociácie univerzít tretieho veku na Slovensku. Počas 26-ročného obdobia realizácie tejto formy celoživotného vzdelávania na SPU štúdium absolvovalo viac ako 2700 absolventov.