Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Univerzitu tretieho veku v Nitre absolvovalo 65 seniorov

Ilustračné foto. Foto: TASR

Vzdelávanie seniorov má na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre už 30-ročnú tradíciu.

Nitra 3. júla (TASR) - Celkovo 65 frekventantov Univerzity tretieho veku ukončilo v akademickom roku 2022/2023 záujmové vzdelávanie na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre. Absolventi si počas slávnostnej promócie v Aule UKF prevzali osvedčenie o absolvovaní záujmového vzdelávania. Najmladší mal 54 rokov a najstarší 80 rokov, informovala Jana Černáková z UKF.

Seniori v rámci Univerzity tretieho veku študovali v ôsmich vzdelávacích programoch. Ukončili vzdelávanie v jednoročných vzdelávacích programoch Dejiny 20. storočia - ľudia, osudy, príbehy, v dvojročných vzdelávacích programoch Anglický jazyk pre začiatočníkov a Anglický jazyk pre mierne pokročilých a v trojročných vzdelávacích programoch Digitálna fotografia a kamera, Dejiny výtvarného umenia a výtvarná tvorba 2, Ľudové remeslá, Psychológia pre tretí vek a Celostný prístup k človeku.

Vzdelávanie seniorov má na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre už 30-ročnú tradíciu. Univerzita tretieho veku pri UKF je členom Asociácie univerzít tretieho veku na Slovensku a cez delegátov aj asociácie Európy a sveta.