Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Uplynulý týždeň zabránili železnice dvom pokusom o samovraždu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V úseku Trenčianska Teplá – Trenčín a v železničnej stanici Strážske sa podarilo výpravcovi zadržať civilnú osobu, pokúšajúcu sa skočiť pod odchádzajúci vlak.

Bratislava 15. mája (TASR) - Uplynulý týždeň sa na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) obišiel bez obetí na životoch. K jedinej zrážke civilnej osoby s vlakom došlo v úseku Dolný Štál – Dunajská Streda. Ženu, ktorú zrazil nákladný vlak, previezli so zraneniami do nemocnice. Pokusom o samovraždu sa podarilo predísť v dvoch prípadoch. TASR o to informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

"Pozitívnou správou je, že v priebehu uplynulého týždňa nedošlo k žiadnej smrteľnej zrážke civilnej osoby s vlakom, ani k zrážke vlaku s účastníkmi cestnej premávky. Pokusom o samovraždu sa podarilo predísť v dvoch prípadoch, v úseku Trenčianska Teplá – Trenčín a v železničnej stanici (ŽST) Strážske, kde sa podarilo výpravcovi zadržať civilnú osobu, pokúšajúcu sa skočiť pod odchádzajúci vlak," uviedla Pavliková.

Z iných mimoriadnych situácií na tratiach ŽSR spomenula nárazy vlakov do stromov v úsekoch Uľanka – Harmanec a Čadca – Čierne pri Čadci. Na ŽST Bratislava hlavná stanica dvere rýchlika privreli vystupujúcej žene nohu. Cestujúca spadla a poranila sa v oblasti hlavy. Privolaná rýchla zdravotná pomoc ju previezla na ošetrenie.