Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Uprising Zelenej hliadky bude v Bratislave upratovať Zlaté piesky

Ilustračná foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Katarína Koreňová z Miestneho úradu Ružinov uviedla, že pri prechádzke okolo jazera sa ľudom naskytne šokujúci pohľad, ktorý ponúka neplatená časť východnej a južnej strany Zlatých pieskov.

Bratislava 20. júla (TASR) - Uprising Zelenej hliadky bude v sobotu (21.7.) upratovať brehy na juhovýchodných brehoch prírodného kúpaliska Zlaté piesky v Bratislave.

Zlaté piesky sú obľúbeným letoviskom pre mnohých Bratislavčanov a početných turistov. Kým severovýchodná strana jazera je v správe STaRZ s adekvátnymi službami, juhovýchodná takpovediac stále nemá pána kvôli nevysporiadaným pozemkom.

"Pri prechádzke okolo jazera sa ľudom naskytne šokujúci pohľad, ktorý ponúka neplatená časť východnej a južnej strany Zlatých pieskov. Táto časť sa stala domovom špiny, roztrhaných plastových vriec plných odpadu, konzerv, sklenených fliaš a vecí, ktoré tam v žiadnom prípade nemajú čo robiť a sú dôvodom častých úrazov," uviedla Katarína Koreňová z Miestneho úradu Ružinov, kam katastrálne Zlaté piesky patria.

Zelená hliadka

Z tohto dôvodu sa organizátori hudobného festivalu Uprising, ktorý sa uskutoční koncom leta na Zlatých pieskoch, rozhodli spríjemniť ľuďom prostredie areálu. Spojili sa s dobrovoľníckym združením občanov Zelená hliadka, ktoré má za sebou viacero úspešných verejnoprospešných upratovacích projektov v hlavnom meste.

Po stretnutí so starostom Ružinova Dušanom Pekárom si naplánovali na sobotu 21. júla od 9.30 h upratovaciu akciu problémovej časti kúpaliska. "Zlaté piesky patria k najobľúbenejším oddychovým častiam nielen Ružinova, ale aj celej Bratislavy. Preto vítame akúkoľvek aktivitu, ktorá smeruje ku skrášleniu týchto priestorov. Osobne sa chystám prísť pomôcť tiež a povzbudím k tomu všetkých, aj miestnych poslancov," vyjadril podporu projektu Pekár.

Aby sa zamedzilo opätovnému hromadeniu smetí, budú na tomto mieste osadené smetné nádoby, ktoré sa budú pravidelne vyprázdňovať. "Všetci dobrovoľníci, ktorí chcú priložiť ruku k dielu, sú viac než vítaní. Pripravené je aj občerstvenie a následné kúpanie v čistom areáli," dodal Pekár.