Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Úrad na ochranu osobných údajov kontroluje na bratislavskom magistráte

Bratislavský magistrát Foto: TASR/Štefan Puškáš

Bratislavskému magistrátu chýba 3039 z 8018 hárkov z petície za zákaz hazardu v hlavnom meste, ktorá bola odovzdaná v podateľni magistrátu koncom júna.

Bratislava 25. augusta (TASR) - Úrad na ochranu osobných údajov SR začal pre zmiznutie časti odovzdaných petičných hárkov z petície za zákaz hazardu v Bratislave voči hlavnému mestu kontrolu spracúvania osobných údajov. TASR o tom informoval samotný úrad s tým, že k priebehu kontroly sa nemôže vyjadrovať.

Bratislavskému magistrátu chýba 3039 z 8018 hárkov z petície za zákaz hazardu v hlavnom meste, ktorá bola odovzdaná v podateľni magistrátu koncom júna. Vo štvrtok (18. 8.) to potvrdil primátor Nesrovnal, no zmiznutie hárkov z magistrátu vysvetliť nevedel. Deň na to podal na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Petícia za zákaz hazardu v Bratislave, ktorú svojím podpisom podporilo celkovo 136.139 Bratislavčanov, bola spustená minulý rok v máji primátorom Bratislavy a starostami jej mestských častí. Iniciatívu zdôvodnili tým, že výskyt hazardu i počet kasín a herní v hlavnom meste presiahol únosnú mieru.