Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Urnový háj bratislavského krematória je až do odvolania uzatvorený

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Od dnešných skorých ranných hodín pracovníci organizácie zabezpečovali priechodnosť na hlavných komunikáciách na spravovaných cintorínoch.

Bratislava 11. augusta (TASR) - Urnový háj bratislavského krematória bude až do odvolania uzatvorený. Dôvodom je stav drevín po štvrtkovej (10.8.) veternej smršti a búrke. TASR o tom informoval riaditeľ organizácie Marianum – Pohrebníctvo mesta Bratislavy Radoslav Vavruš.

Od dnešných skorých ranných hodín pracovníci organizácie zabezpečovali priechodnosť na hlavných komunikáciách na spravovaných cintorínoch. "S výnimkou hlavných chodníkov na cintoríne Slávičie údolie a v bratislavskom krematóriu sú všetky cintoríny priechodné pre návštevníkov a prejazdné pre motorové vozidlá," povedal Vavruš.

V nasledujúcich hodinách a aj počas nasledujúceho víkendu budú podľa jeho slov aj napriek momentálnym personálnym a technickým obmedzeniam vykonané práce na odstraňovaní polámaných a vyvrátených stromov na cintoríne Slávičie údolie a v bratislavskom krematóriu.

Západ Slovenska zasiahli v noci nadnes silné búrky. Sprevádzal ich silný vietor, na bratislavskom letisku namerali rýchlosť v nárazoch približne 100 kilometrov za hodinu. Najviac výjazdov mali hasiči v Bratislavskom kraji, kde zasahovali najmenej pri 188 udalostiach. Hasiči odstraňovali najmä spadnuté stromy z ciest a osobných áut. Zasahovali aj pri spadnutých stĺpoch elektrického vedenia, telefónnych stĺpoch či strhnutých strechách.