Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Ustanovujúce zastupiteľstvo Novák bude v posledný možný termín

Dušan Šimka Foto: TASR/Pavol Remiaš

Na 2. januára ho zvolal odchádzajúci primátor Dušan Šimka.

Nováky 11. decembra (TASR) - Na posledný možný termín, 2. januára, zvolal odchádzajúci primátor Novák Dušan Šimka ustanovujúce zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ). Ako uviedol pre TASR, dôvodom je prebiehajúci súdny spor, ktorý chce za mesto uzatvoriť.

"Rokovanie nového mestského zastupiteľstva som chcel zvolať tak ako je to v súlade so zákonom, do 15. decembra. Avšak vzhľadom na to, že mesto ako Spoločný obecný úrad vedie spor s jednou z pracovníčok zo školského úradu ohľadom vyplatenia niekoľkomesačných platov a sudkyňa Okresného súdu v Prievidzi zvolala súdne konanie až na 19. decembra, už by som tam ako primátor s našou právnou zástupkyňou nemohol byť. Aby som teda konal v záujme mesta, idem naň, aby sa toto súdne konanie mohlo ukončiť," vysvetlil Šimka.

Ako skonštatoval, ustanovujúce zastupiteľstvo zvolal na 2. januára, 30 pracovných dní od komunálnych volieb, tak, ako mu to umožňuje legislatíva.

Novozvolený primátor Daniel Daniš, ktorý Šimku vystrieda na jeho stoličke po 24 rokoch, termín zvolania zastupiteľstva akceptuje. "Umožňuje to zákon," zdôraznil.

Mesto doposiaľ nemá schválený rozpočet na budúci rok a terajšie zastupiteľstvo sa už do konca roka nestretne. Nováky tak začnú rok v rozpočtovom provizóriu. "Nechávam na to na nové mestské zastupiteľstvo, lebo toto zákon umožňuje. A myslím si, že nič sa nestane. Predpokladám, že nové zastupiteľstvo by si upravovalo rozpočet, tak, ako uzná za vhodné. Preto nepovažujem za vhodné a potrebné ešte zvolávať to staré," dodal Šimka.