Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Útočníkov z bitky v pohostinstve v Žiari nad Hronom polícia obvinila

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pri incidente, ktorý sa stal v utorok okolo 21.00 h v pohostinstve na Hviezdoslavovej ulici v Žiari nad Hronom, utrpeli zranenie dvaja muži.

Žiar nad Hronom 18. marca (TASR) - Žiarska polícia už troch útočníkov z utorkovej (15.3.) bitky v jednom z miestnych pohostinstiev obvinila. Zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu výtržníctva spáchaných formou spolupáchateľstva obvinila dvoch Žiarčanov - 31-ročného Zdenka a 30-ročného Michala i 26-ročného Miroslava z Lehôtky pod Brehmi.

Pri incidente, ktorý sa stal v utorok okolo 21.00 h v pohostinstve na Hviezdoslavovej ulici v Žiari nad Hronom, utrpeli zranenie dvaja muži (23 a 30). Mladší z poškodených má zranenia, ktoré si vyžiadajú liečenie sedem a viac dní a druhý utrpel zranenia s liečením minimálne 20 dní.



"Po tom, ako prípad prevzal vyšetrovateľ, keďže sa v priebehu vyšetrovania preukázalo, že páchatelia sa úmyselne dopustili zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, polícia po nich začala okamžite pátrať," informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Podľa jej ďalších slov vo štvrtok (17.3.) v popoludňajších hodinách žiarski kriminalisti postupne všetkých troch vypátrali a zadržali. Po vykonaní procesných úkonov ich vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na ich vzatie do väzby. "Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Prípad je aj naďalej v štádiu vyšetrovania," dodala hovorkyňa.