Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

UVLF v Košiciach pre záujemcov pripravila deň otvorených dverí

Na archívnej snímke budova UVLF v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

UVLF v tomto akademickom roku navštevuje 2300 študentov, z toho jedna štvrtina študuje v anglickom jazyku.

Košice 18. januára (TASR) - Posluchárne, centrum klinických zručností, stajne, laboratóriá, ale aj psy či plazy môžu vidieť záujemcovia počas štvrtkového Dňa otvorených dverí (DOD) Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach. Nielen pre uchádzačov o štúdium si ho pripravili v čase od 9.30 do 14.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Zuzana Bobriková.

"Mladí ľudia sa od odborníkov dozvedia informácie o parazitárnych chorobách ľudí a zvierat, mikrobiologickej a imunologickej diagnostike patogénov. Uvidia kliniku malých zvierat v Univerzitnej veterinárnej nemocnici i centrum klinických zručností, kde budúci veterinári získavajú prvé zručnosti s ošetrovaním zvierat," uviedla.

Okrem iného si návštevníci vyskúšajú izoláciu kofeínu či vyrobia želatínové kapsuly. Špecialisti zo študijného programu hygiena potravín zas ponúknu ochutnávku mliečnych výrobkov, prezentáciu kávy, korení a čokolády. Pre záujemcov si tiež pripravili ukážky športovej a záchranárskej kynológie, canisterapie či práce s dravcami.

"Záujemcovia o štúdium budú môcť získať všetky dôležité informácie o študijných programoch, organizácii štúdia, živote študentov aj pestrých možnostiach mimoškolských aktivít. Dozvedia sa, čo všetko je obsahom výučby, ale aj to, aké môže byť v budúcnosti uplatnenie absolventov," dodala Bobriková. Podľa jej slov získajú aj informácie o tom, ako študenti trávia voľný čas, čo môžu využívať, kde sú ubytovaní a kam sa chodia stravovať.

UVLF v tomto akademickom roku navštevuje 2300 študentov, z toho jedna štvrtina študuje v anglickom jazyku. V akademickom roku 2024/2025 otvorí študijné programy všeobecné veterinárske lekárstvo, hygiena potravín, farmácia, kynológia, veterinárna sestra, vzťah človek - zviera a jeho využitie v canisterapii a hipoterapii, bezpečnosť krmív a potravín, trh a kvalita potravín, ako aj program pohoda a ochrana zvierat.