Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

ÚVO bude spolupracovať s Fakultou managementu Univerzity Komenského

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslav Hlivák. Foto: TASR/Martin Baumann

Spolupráca bude spočívať vo výučbe predmetov týkajúcich sa verejného obstarávania, v usporadúvaní školení, workshopov, sympózií, konferencií, seminárov a odborných stáží.

Bratislava 29. januára (TASR) – Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) posilnil spoluprácu s akademickou obcou. V pondelok jeho predseda Miroslav Hlivák podpísal s dekanom Fakulty managementu Univerzity Komenského v Bratislave Jozefom Komorníkom Memorandum o spolupráci.

"Teší ma, že aj študenti Fakulty managementu sa budú vzdelávať v oblasti verejného obstarávania. Manažovanie procesu verejného obstarávania z hľadiska prípravy je dôležité pre jeho úspešné zvládnutie," poznamenal Hlivák.

Spolupráca bude spočívať vo výučbe predmetov týkajúcich sa verejného obstarávania, v usporadúvaní školení, workshopov, sympózií, konferencií, seminárov a odborných stáží. "Aj spolupráca s fakultou prispeje k východe mladých odborníkov pre verejné obstarávanie a tiež povedie k rozvoju vedy a výskumu v tejto oblasti. Kľúčovú pozíciu za náš úrad bude vykonávať mnou založený Inštitút verejného obstarávania," doplnil.

"Podpisu Memoranda o spolupráci predchádzalo rokovanie s vedením našej fakulty. Zhodli sme sa aj na tom, že spolupráca s ÚVO by mohla byť zaujímavá pre mnohých študentov doktorandského štúdia, ktorí sa s touto témou stretávajú aj v praxi," poznamenal Komorník.

Úrad začiatkom januára nadviazal rovnakú spoluprácu aj s Právnickou fakultou UK.