Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na cestách Prešovského kraja je poľadovica. Došlo k viacerým nehodám

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Vodičov polícia upozorňuje, že pri týchto podmienkach majú pri vedení vozidla zodpovednosť nielen voči sebe, voči svojmu životu a zdraviu, ale aj zodpovednosť voči životom a zdraviu iných.

Prešov 10. januára (TASR) – Polícia upozorňuje vodičov, že na všetkých cestách Prešovského kraja vrátane diaľnice D1 sa od rána vytvára poľadovica a cesty sú šmykľavé. Z operačného strediska Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru v Prešove informovali, že z dôvodu niekoľkých dopravných nehôd a zlej situácie na cestách sú uzavreté časti diaľnice D1.

Na diaľnici D1 v smere Poprad - Prešov, za tunelom Branisko približne 200 metrov, je dopravná nehoda dvoch vozidiel a diaľnica je tu uzavretá. Premávka je presmerovaná na cestu 1/18 cez obec Široké. 

V smere Prešov - Poprad je takisto dopravná nehoda jedného vozidla, pri odpočívadle Malý Šariš; cesta je tam zatiaľ prejazdná.

Hasiči zo stanice Prešov tiež zasahujú pri dopravnej nehode osobného motorového vozidla, ktoré sa prevrátilo na strechu na ceste v smere z Prešova na Veľký  Šariš. Na mieste sú piati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s dvoma kusmi hasičskej techniky. Informoval o tom operačný dôstojník KR HaZZ v Prešove.

Z dôvodu poľadovice je až do odvolania uzavretá aj diaľnica D1 smer Prešov - Chminianska Nová Ves. Premávka je tam taktiež presmerovaná na cestu 1/18. Podľa polície cestári momentálne pracujú na sprejazdnení cesty.

Z rovnakého dôvodu je uzavretá aj diaľnica D1 v úseku Prešov - tunel Branisko, od odbočky na obec Široké, a to v oboch smeroch. Na odstránení poľadovice pracuje Národná diaľničná spoločnosť, obchádzka vedie po starej ceste.

Vodičov polícia upozorňuje, že pri týchto poveternostných podmienkach, za tohto počasia a v období zimy majú pri vedení vozidla zodpovednosť nielen voči sebe, voči svojmu životu a zdraviu, ale aj zodpovednosť voči životom a zdraviu iných. Tomu by mali prispôsobiť i spôsob svojej jazdy a zbytočne na ceste neriskovať.