Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

V areáli minizoo vo Fiľakove pribudli hracie prvky i drevené sochy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Počas uplynulých týždňov prebiehali v parku i prípravné práce na začatie projektu výstavby nového oplotenia.

Fiľakovo 22. marca (TASR) – V areáli minizoo v mestskom parku vo Fiľakove v okrese Lučenec pribudli v rámci príprav na blížiacu sa letnú sezónu nové hracie prvky, umelecké rezbárske sochy i mobiliár. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Úpravy v okolí fiľakovskej minizoo vykonali Verejnoprospešné služby mesta (VPS), ktoré sú i správcom mestského parku. Dvojica nových drevených sôch vznikla z kmeňov topoľov, ktoré boli v minulosti pre zlý stav vypílené. Rezbárske diela vytvoril amatérsky rezbár Erik Kalinka.

Okrem nových sôch pribudli v mestskom parku aj tri nové hracie prvky. "Staré prvky sme odstránili a nahradili ich novými, ktoré spĺňajú aktuálne bezpečnostné kritériá. Deťom budú slúžiť visiaca a prevažovacia hojdačka a balančný mostík," priblížil riaditeľ VPS Tibor Tóth s tým, že osadený bude i nový mobiliár v podobe lavičiek a smetných košov.

Počas uplynulých týždňov prebiehali v parku i prípravné práce na začatie projektu výstavby nového oplotenia. Jeho súčasťou bude aj historizujúca brána v blízkosti kaštieľa, v ktorom v súčasnosti sídli gymnázium. Samospráva počas marca začala s odstraňovaním náletových a bežných drevín, čo bolo nevyhnutné pre začatie stavebných a terénnych prác.