Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V B. Bystrici majú nové venčovisko, vycvičia tam svojich miláčikov

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na ohradený priestor s cvičnými prvkami použila samospráva takmer 8000 eur.

Banská Bystrica 24. januára (TASR) – Počas víkendu mohli obyvatelia banskobystrickej mestskej časti Podlavice po prvý raz oficiálne vyvenčiť svojich domácich miláčikov v novom areáli, ktorý mesto otvorilo výhradne pre nich. Venčovisko pre psov na Limbovej ulici je druhým v Banskej Bystrici, ktorý môžu využívať všetci majitelia a socializovať tak svojich štvornohých priateľov.

Na ohradený priestor s cvičnými prvkami použila samospráva takmer 8000 eur. Magistrát sa takto snaží predísť mnohým sťažnostiam na majiteľov psov, ktorí nedodržiavajú etiku venčenia.

"Výbeh pre psy ponúka asi na 630 m2 hojdačku, slalom, kladinu, koše na psie výkaly, ale aj lavičky pre psíčkarov. Pomocou cvičných prvkov ich môžu naučiť poslušnosti a disciplíne," uviedol Peter Suchý, vedúci oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev magistrátu.

Nie všetci obyvatelia mesta sú priaznivcami zvierat a niektorým prekáža ich voľný pohyb po sídliskách a verejných priestranstvách.

"Mnohokrát sa stane, že majitelia psov využijú na venčenie súkromný pozemok alebo športovisko. Takým príkladom je aj atletický štadión Filozofickej fakulty Univerzity Mateja Bela. Prijímame preto opatrenia a snažíme sa byť nápomocní. Som presvedčený, že budovanie venčovísk má zmysel a budeme to podporovať aj naďalej," konštatoval primátor Ján Nosko.

Samospráva zároveň rieši aj obnovu kotercov vo svojej karanténnej stanici. Mesto postupne investuje do obnovy striech, podláh i mreží kotercov tak, aby spĺňali všetky požiadavky a parametre. Do jari tohto roka má byť z voliér vytvorený výbeh, kde sa budú môcť zvieratá voľne pohybovať a odpočívať.