Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Bachledovej doline sa na pretekoch predstaví aj 92-ročný lyžiar

Lyžiar brázdi svah Interski v lyžiarskom stredisku v Mlynickej doline na Štrbskom plese vo Vysokých Tatrách Foto: TASR/Oliver Ondráš

Druhý ročník memoriálu na počesť Vladimíra Krajňáka sa bude konať na zjazdovke Furmanec.

Ždiar 20. januára (TASR) – V Bachledovej doline v Ždiari (okres Poprad) sa počas víkendu (21. - 22. 1.) uskutočnia lyžiarske preteky. Počas oboch dní sa bude súťažiť v obrovskom slalome, pričom v sobotu budú pretekať deti do 6 rokov. V nedeľu sa na štart postavia amatérski i profesionálni lyžiari, ktorí prídu vzdať poctu krajanovi a zároveň i bývalému olympionikovi Vladimírovi Krajňákovi.

Podľa marketingovej špecialistky zo strediska Bachledka Ski & Sun Martiny Múdrej, sobota nebude len o meraní najrýchlejších časov. "Najdôležitejším posolstvom podujatia je zábava na snehu a radosť zo športu," uviedla. Sobotu budú na svahu spríjemňovať aj detské animácie a súťaže s maskotom Gorgym.

Druhý ročník memoriálu na počesť Vladimíra Krajňáka sa bude konať na zjazdovke Furmanec v Bachledovej doline. "V kategórii veteráni odštartuje i brat olympionika Otto Krajňák, ktorý tento rok na zjazdovke oslávi 92. narodeniny," uviedla Múdra. Doplnila, že v stredisku sa tešia z toho, že sa na štart pretekov postaví vzácny hosť. "Svojimi výkonmi a životným štýlom dokazuje, že športovať sa dá v každom veku," doplnila.

Chod strediska počas podujatia nebude obmedzený a v prevádzke budú všetky zjazdovky, lanovky a vleky.