Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Banskej Bystrici otvorí brány nová materská škola

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Mesto v súčasnosti obnovuje MŠ Tatranská, v prípade MŠ Radvanská 28 urobilo v rámci verejného obstarávania všetky potrebné kroky.

Banská Bystrica 3. septembra (TASR) – Nová materská škola (MŠ) vybudovaná v priestoroch Základnej školy na Bakossovej ulici v Banskej Bystrici privíta v pondelok (4.9.) 44 detí. Škôlku a zároveň i nový školský rok oficiálne otvorí banskobystrický primátor Ján Nosko.

Ako informovala hovorkyňa Zdenka Marhefková, na škôlkarov čakajú dve priestranné triedy, spálne, jedáleň, šatne i upravené vonkajšie priestory, ktoré im ponúknu kvalitné prostredie na hranie a výchovno vzdelávacie aktivity.

"Teší ma, že v žiadostiach o nenávratné finančné prostriedky sme úspešní a darí sa nám škôlky nielen rekonštruovať, ale aj rozširovať ich kapacity," konštatoval Nosko s tým, že cieľom vedenia mesta je poskytnúť rodičom možnosť umiestniť každého škôlkara prioritne do štátnej MŠ.

"V rámci prebiehajúcej rekonštrukcie v MŠ na Lúčkach predpokladáme od októbra vznik ďalšej triedy pre 20 detí. Keď sa nám podarí dokončiť a zrealizovať všetky plánované projekty, budúci rok by sme mali mať umiestnené všetky deti, ktoré o to požiadajú a budú spĺňať vek na vstup do školského zariadenia," doplnila vedúca Školského úradu Mestského úradu v Banskej Bystrici Zuzana Gajdošová.

Mesto v súčasnosti obnovuje MŠ Tatranská, v prípade MŠ Radvanská 28 urobilo v rámci verejného obstarávania všetky potrebné kroky. Vysúťažený dodávateľ stavebných prác však odmietol podpísať zmluvu, preto samospráva oslovila druhého v poradí. Magistrát zároveň podal ďalšie projekty zamerané na znižovanie spotreby energie pri prevádzke verejných budov, ide o MŠ Karpatská a Strážovská, kde sa počíta aj s rozširovaním kapacít. Toho by sa mala dočkať i MŠ Radvanská 1.