Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Banskoštiavnická pohotovosť bude opäť fungovať od polovice júla

Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok

Od začiatku júla bude v meste k dispozícii už aj rýchla lekárska pomoc (RLP).

Banská Štiavnica 28. júna (TASR) - Od polovice júla budú mať obyvatelia Banskej Štiavnice a jej okolia k dispozícii opäť ambulanciu lekárskej služby prvej pomoci (LSPP) pre dospelých. Tá začne po rokoch fungovať v areáli banskoštiavnickej nemocnice.

Primátorku Nadeždu Babiakovú teší, že po dlhom období budú mať miestni zabezpečenú akútnu zdravotnú starostlivosť. LSPP totiž nebola v meste už niekoľko rokov aj z personálnych dôvodov. "Museli sme si nájsť prevádzkovateľa, respektíve vybaviť a vyrokovať všetky veci," podotkla v tejto súvislosti Babiaková. Dodala, že aktuálne samospráva pracuje aj na ďalších veciach, aby sa podmienky pre miestne zdravotníctvo zlepšili.

LSPP bude aj návštevná, to znamená, že lekár so sanitným vozidlom navštívi pacienta aj v domácom prostredí. Ordinačné hodiny bude mať od pondelka do piatka od 16.00 do 6.00 hodiny a nepretržite počas víkendov a sviatkov.

Od začiatku júla bude v meste k dispozícii už aj rýchla lekárska pomoc (RLP). Pôvodne mala záchranka s lekárom jazdiť v regióne až od začiatku septembra, čo sa však miestnym nepáčilo a preto začali spisovať petíciu, pod ktorú sa podpísali takmer tri tisícky ľudí. V meste sú totiž momentálne iba dve záchranky bez lekára (rýchla zdravotnícka pomoc).