Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

V Banskobystrickom kraji sa pri zamieňaní peňazí okrádajú predavači

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Polícia v Hriňovej takto pátra po páchateľovi, ktorý v piatok, 15. júna v popoludňajších hodinách okradol pracovníčku pošty. Muž prišiel k okienku a pracovníčku požiadal, aby mu zamenila peniaze.

Hriňová/Zvolen 23. júla (TASR) - Prípady okrádania zamestnancov predajní a pôšt rieši polícia v Banskobystrickom kraji. Páchatelia uvádzajú predavačov do omylu pri zamieňaní peňazí.

Polícia v Hriňovej takto pátra po páchateľovi, ktorý v piatok, 15. júna v popoludňajších hodinách okradol pracovníčku pošty. Muž prišiel k okienku a pracovníčku požiadal, aby mu zamenila peniaze. Podal jej 150 eur v 10 a 20 eurových bankovkách. Pracovníčka ich prerátala a následne mu dala tri 50 eurové bankovky. Muž ju vzápätí požiadal, aby mu peniaze vrátila, že už ich nechce zameniť. Pracovníčka mu „jeho“ 10 a 20 eurové bankovky vrátila, muž si ich vzal a z pošty odišiel. Až po jeho odchode si uvedomila, že jej peniaze pošty nevrátil.

Podobný prípad rieši polícia aj vo Zvolene. V utorok 12. júna popoludní, prišiel neznámy muž ku stánku na Kozačekovej ulici vo Zvolene, kde predávajú pečivo a chcel si kúpiť kofolu. Za nápoj chcel zaplatiť 100-eurovou bankovkou. Keďže mu predavačka nemal vydať, zaplatil jej 20-eurovou bankovkou. Následne ju niekoľkokrát požiadal o zamenenie bankoviek, pričom ju natoľko doplietol, že ju okradol o 30 eur. Keď si to predavačka všimla, kričala za mužom aby sa vrátil, ten na jej výzvy nereagoval a ušiel.

Podľa popisu by mohlo ísť o toho istého podozrivého muža, ktorý je vo veku približne 30 rokov, má čierne krátke vlasy a hnedé oči.

Ako TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, s podobnými praktikami sa v poslednom období stretli aj občania Poltára. Našťastie si včas uvedomili o čo páchateľovi ide a nenechali sa okradnúť. Nie je ale vylúčené, že takýto „zamieňači“ peňazí úradujú aj v iných regiónoch.

Polícia preto upozorňuje občanov, aby si na nich dávali pozor v obchodoch, novinových stánkoch, na poštách a na všetkých miestach, kde pracujú s peniazmi.