Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Banskobystrickom okrese sa hlasuje v 132 okrskoch

Na snímke návratné obálky pre hlasovanie poštou zo zahraničia, poučenie a hlasovacie lístky. Foto: TASR/Vladimír Benko

Oproti roku 2012 až dvojnásobne viac obyvateľov s trvalým pobytom na území mesta Banská Bystrica prejavilo záujem hlasovať v parlamentných voľbách poštou.

Banská Bystrica 5. marca (TASR) – V Banskobystrickom okrese sa v dnešných parlamentných voľbách hlasuje v 132 okrskoch. Ako pre TASR uviedla zapisovateľka okresnej volebnej komisie Dagmar Albertová, volebné miestnosti boli otvorené načas, žiadne sťažnosti zatiaľ nezaznamenali. Priebeh volieb je pokojný.

Priamo v meste Banská Bystrica je bez prekážky vo výkone volebného práva 65.134 ľudí, ktorí môžu voliť v 80 okrskoch umiestnených v 31 objektoch, väčšinou v základných školách.

Ako informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová, pripravených na dnešné voľby je asi 1,5 milióna hlasovacích lístkov.

Podľa nej až dvojnásobne viac obyvateľov s trvalým pobytom na území mesta Banská Bystrica prejavilo záujem hlasovať v parlamentných voľbách poštou oproti roku 2012. Záujem prejavilo 571 voličov a najviac žiadostí prišlo z Českej republiky, Veľkej Británie, Nemecka, Írska, ale aj z Mexika, Fínska, Estónska, Nového Zélandu, Indie a Islandu.

Viac než 1411 ľudí bez domova má k dispozícii volebnú miestnosť v okrsku č. 8 v Základnej škole na Triede SNP 20.

S voličským preukazom môžu odvoliť medzi 10.00 do 12.00 h aj pacienti v Rooseveltovej nemocnici, ale aj v tzv. starej nemocnici a v Stredoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE