Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Batizovciach pokračujú v budovaní kanalizácie

Na snímke juhovýchodný pohľad na evanjelický kostol v podtatranskej obci Batizovce. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Z Environmentálneho fondu získala obec dotáciu takmer 210 000 eur, čo postačí na jeden a pol ulice. Odkanalizovať však musia spolu až štyri ulice.

Batizovce 27. júla (TASR) – Obci Batizovce v okrese Poprad sa podarilo získať financie z Environmentálneho fondu na výstavbu ďalšej etapy splaškovej kanalizácie. Ako povedal pre TASR jej starosta Gabriel Bodnár, v súčasnosti sú odkanalizované zhruba dve tretiny obce.

"Potrebujeme odkanalizovať ešte štyri ulice, pričom sa nám podarilo z Environmentálneho fondu získať dotáciu takmer 210 000 eur. Tento finančný príspevok vyrieši jeden a pol ulice," vysvetlil starosta. Kanalizácia sa vybuduje na Komenského ulici, kde sa nachádza približne 45 rodinných domov.

"V prípade, že budeme dobre hospodáriť, tak by mala kanalizácia pribudnúť aj na začiatku Jurkovičovej ulice. Tu to však bude finančne náročnejšie, pretože je potrebné ísť do väčšej hĺbky ako na Komenského ulici," spresnil Bodnár s tým, že výstavba kanalizácie by mala byť v Batizovciach ukončená do septembra. Prispeje na ňu aj obec, podľa Bodnára investuje zhruba 10 000 eur.

Starosta zdôraznil, že kanalizácia je splašková, preto je zakázané vyúsťovať do nej odkvapové zvody, prípadne odvodňovacie rúry.