Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

V BB sprístupnili výstavu k 20. výročiu ankety Strom roka

Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Dušan Hein

Zámerom výstavy je vysvetliť význam a funkcie stromov a zelene v krajine mimo lesa či dôležitosť ich ochrany.

Banská Bystrica 24. júla (TASR) – Nadácia Ekopolis a Štátna vedecká knižnica (ŠVK) v Banskej Bystrici sprístupnili v týchto dňoch v ŠVK výstavu fotografií pri príležitosti 20. výročia ankety Strom roka.

Ako informujú organizátori, projekt výstavy bol vytvorený na mieru prezentačného priestoru – átria v ŠVK v Banskej Bystrici. "Výstava prezentuje krásu našich prírodných 'architektonických' skvostov zachytených vo fotografiách Martina Babaríka," uvádzajú.

Zámerom výstavy je vysvetliť význam a funkcie stromov a zelene v krajine mimo lesa či dôležitosť ich ochrany. "Súčasťou projektu je anketa Hlasujte za Strom roka 2022, kde je nominovaných 12 stromov z inšpiratívnych kútov Slovenska. Výstavu dopĺňa prezentácia publikácie Nadácie Ekopolis, partnerskej organizácie z Českej republiky Nadácia Partnerstvo a príroda zachytená vo výtvarnej tvorbe detí," informujú organizátori.

Projekt je podporený živou inštaláciou koncentrovanej zelene. Výstava potrvá do 2. septembra, od soboty (23. 7.) do 7. augusta však bude zatvorená.